האם כדי לקחת משכנתא לאחר שמסיימים את הבעיות, עדיף ללכת לפשיטת רגל או לעשות הסדרי חוב?
דוגמה: נניח שאדם מסוים הסתבך עם עסק כושל התחיל תהליך של טיפול משפטי אצל עורך דין, כדי לסיים את הבעיות. הוא מתכנן לקחת משכנתא שנייה על הבית לאחר שיסיים את הטיפול בבעיות. אז כדי לקחת משכנתא, מה עדיף? הסדרי חוב או פשיטת רגל?
מי אני בכלל?
נעים להכיר, שמי מרטין בוקסדורף ואני מטפל כבר מעל ל10 שנים במשכנתאות אחרי פשיטת רגל. הניסיון שלי יודע לתת מידע שיכול לעזור לכל אחד שנמצא בבעיה דומה.
כמה שיותר מהר:
התשובה הקצרה היא שהדרך הנכונה לפעול היא לסיים כמה שיותר מהר. זה לא באמת משנה אם אתם הולכים לפשיטת רגל או כינוס נכסים או הסדרי חוב, התשובה היא שצריך לסיים כמה שיותר מהר ולבזבז כמה שפחות זמן.
הרי מה הרעיון? הרעיון הוא שאנחנו צריכים בדרך כלל לפחות שנה אחרי שעוברים פשיטת רגל או מה שזה לא יהיה. נניח שאדם קיבל הפטר וצריך להמתין עוד שנה לפחות כדי להתחיל לחזור לחיים ולקחת משכנתא. אז המסקנה היא שצריכים להגיע כמה שיותר מהר לאותו ההפטר.
מה לוקח הכי הרבה זמן?
לכאורה, התהליך שאמור לקחת הכי פחות זמן הוא הסדרי חוב. כלומר להגיע להסדרי תשלומים מול כל הגורמים שחייבים להחזיר להם כסף, ברגע שאתה מגיע להסדרים מול כולם, נשאר רק לקבל אישור של בית המשפט ולסיים הכול.
אז כאשר מסתכלים בצורה יבשה על הדברים, לכאורה עדיף להגיע להסדרי חוב כדי לסיים את הדברים בצורה מהירה.
אבל האמת היא שהסטטיסטיקה מראה שאנשים אשר עוברים פשיטת רגל מקבלים משכנתא יותר מהר מאשר אנשים שעברו הסדרי חוב גדולים אשר אושרו בבתי משפט. נשמע לכם מוזר ? אז הנה ההסברים למה.
ההוצאות לפועל נשארות פתוחות:
העניין הוא כזה, ברגע שמגיעים להסדר חוב למשל עם בנק כל שהוא ומגיעים להסדר לפיו ממשיכים לשלם הרבה שנים מעט כסף כדי להשלים את מלוא החוב- התיק בהוצאה לפועל נשאר פתוח כל עוד החוב נשאר פתוח ולא הסתיים.
למה זה בעיה?
כאשר אדם מגיע לבקש משכנתא לאחר בעיות, הדבר הראשון שמסתכלים עליו הוא מתי נסגרו תיקי ההוצאה לפועל שלו וכמה זמן עבר מאז שהם נגמרו? היות ובחרתם לשלם את הכול ולמשוך את הדברים שנים ארוכות- זה למעשה אומר שתיקי ההוצאה לפועל שלכם ייסגרו בשלב הרבה יותר מאוחר מאשר אם עברתם פשיטת רגל וקיבלתם הפטר.
דוגמה:
זה מקרים שאני מטפל בהם כל היום, נניח מגיעים שני אנשים שהסתבכו בדיוק באותו הזמן. אחד הלך לפשיטת רגל והשני הלך להסדרי חוב. אצל האדם שלך לפשיטת רגל כל ההוצאה לפועל נסגרו בשנת 2019 חודש יוני. האדם שהלך להסדרי חוב, שילם כל שקל אחד בלי הנחה בכלל, תיקי ההוצאה לפועל שלו נסגרו שנת 2020 חודש יוני ( שנה אחרי האדם הראשון) בגלל שלקח לך זמן לסיים את התשלומים.
כאשר בנק למשכנתאות מסתכל על שני האנשים האלו, הוא מעדיף את האדם שעבר פשיטת רגל- פשוט כי אצלו עברו שנה וחצי מאז שהכול נסגר ואצל האדם השני ( ששילם הכול ) עברה רק חצי שנה. לכאורה נוצר מצב שיש עדיפות לאנשים שהלכו לפשיטת רגל ולא בחר לשלם את כל החובות שלו.
שתבינו, הבנקים למשכנתאות יוצרים מצב שמעודד אנשים לא לשלם את החובות שלהם אלא ללכת לפשיטת רגל ולהתחמק מחובות.
מרטין בוקסדורף- הוא מומחה משכנתאות אחרי פשיטת רגל. 0508116397 או maratbok@gmail.com