התשובה הקצרה היא כמובן התנהלות פיננסית לא נכונה שהופכת את האנשים לכאלו שנחשבים בעייתיים בעיני הבנקים. התשובה האמיתית היא שהבנקים גורמים לזה.
אבל כדי להבין את הדברים לעומק , צריך להבין איך עובדת מערכת הבנקאות ומה היא עושה כדי להגביר את הרווחיות שלה.
איפה שהוא בשנת 2008 מערכת הבנקאות התחילה באגרסיביות רבה להציע לאנשים הלוואות. כניסת בדיגיטל הזיקה עוד יותר.
המערכת התחילה להציע הלוואות :
אני זוכר כשהתחלתי לעבוד לראשונה בבנק, אנשים שהיו מגיעים לבקש הלוואה של 5 שקלים, היו צריכים להביא ערבים, לתת הסברים, לעבור בדיקות ולקבל אישורים ממנהל הסניף וההנהלה כדי לקבל את ההלוואה.
זה היה ממש קשה לקבל הלוואה של 5000 שקלים. שלא נדבר בכלל שיציעו לך להגיע לקחת הלוואה, מי חשב על דבר כזה?
איפה שהוא לקראת שנת 2008 פחות או יותר, אל תהיו קטנוניים איתי על השנה המדויקת, המערכת החליטה שהיא מגדילה את הרווחיות. זה בדיוק בשנים שוועדת בכר הפרידה את הבנקים מקופות הגמל והפנסיות.
איך מגדילים את הרווחיות? מתחילים לתת יותר הלוואות. אבל לא קצת יותר, אלא הרבה יותר.
איך נותנים הרבה יותר הלוואות?
אז איך בעתם נותנים עוד הלוואות? ניתן לעשות פרסום אבל זה מאוד יקר ולא תמיד מספיק. אז עלה רעיון גאוני:
מעכשיו, כל בנקאי יהיה חייב לעמוד ביעד שהבנק הציב לו. מה היעד? יעד של כמות הלוואות שהוא נתן ללקוחות הבנק.
למשל: בנקאי טוב אמור לתת שלוש- חמש הלוואות ביום, אם הוא עובר את המספר הזה, הוא מקבל בונוס. אם הוא לא מגיע ליעד, הוא מקבל נזיפה והערה לתיק האישי שהוא לא עומד ביעדים.
וכאן מתחילה חגיגה שלמה של הלוואות. הבנקאים רוצים לתת הלוואות ועושים כל מה שצריך כדי לעמוד ביעדים שלהם. אנשים שהיו צריכים להתחנן כדי לקבל הלוואה של 5000 שקלים, פתאום מקבלים טלפונים מאותו הבנקאי שאומר שהבנק החליט לתת את ההלוואה.
אותו האדם בדיוק שהיה צריך לקבוע פגישה שבועיים לפני ולהגיע עם ניירת שלו ושל ערבים, פתאום מקבל טלפון מהבנקאי שאומר לו שהוא זכאי להלוואה.
אם היום הבנקים מתקשרים אליכם ומציעים לכם הלוואות , אז תדעו לכם שפעם זה לא היה ככה. זה התחיל איפה שהוא ב2008.
אז מה לזה ולמסורבי משכנתא?
העניין הוא כזה, המערכת הבנקאי מציעה לאנשים הרבה יותר הלוואות ממה שהם מסוגלים לשלם. אם פעם אדם עם משכורת ממוצעת, לא היה מצליח לקבל הלוואות יותר מ20-30 אלף שקלים, כאשר גם בשביל זה הוא היה צריך להתחיל מלחמות, היום אנחנו רואים את אותו האדם עם 150 אלף שקלים הלוואות.
הסיבה שאנשים הופכים להיות מסורבי משכנתא, היא פשוט כי הם לא מסוגלים לעמוד בהלוואות שהבנקים דוחפים להם.
אם עכשיו אתם אומרים לעצמכם משהו כמו: "אם הם לא מסוגלים לעמוד בתשלומים, אז למה הם לוקחים את ההלוואה?" אז תפסיקו להגיד את זה. הבן אדם הממוצע בישראל, קורס תחת יוקר המחייה ולא מצליח לגמור את החודש. ברגע שיציעו לו הלוואה- הוא יהיה חייב לקחת.
אז מה עם המשכנתא?
אז המערכת הבנקאית ממלאת את הלקוחות שלה בהלוואות שהם לא יכולים לעמוד בהן, כדי לעמוד ביעדים שהיא מציבה, כאשר הבן אדם הזה מתקשה לעמוד בתשלומים של ההלוואות וצריך לקחת משכנתא כדי לקנות בית- אותו הבנק שנתן את ההלוואות, זורק את הבן אדם הזה בתירוץ שהם לא מצליחים לעמוד בתשלומים של ההלוואות שלהם.
אם אתם לא מבינים את הבדיחה כאן, אז המערכת הבנקאית דוחפת לאנשים הלוואות שהם לא יכולים לשלם ואחרי זה עושה להם בעיות בקבלת המשכנתא.
הבנק מסרב למשכנתא? מרטין בוקסדורף- 0508116397 או maratbok@gmail.com
צרו איתנו קשר עוד היום
פוסטים אחרונים בבלוג
משכנתא לפושטי רגל – זה אפשרי לחלוטין, רק להבין איך זה עובד
משכנתא לפושטי רגל – זה אפשרי לחלוטין, רק להבין איך זה עובד כל מי שמעוניין לקבל משכנתא יודע שמדובר בתהליך בלתי פשוט. אנשים פונים אל
האיש שיילחם כדי להשיג משכנתאות למסורבים בבנקים- מרטין בוקסדורף
הבנק מסרב לאשר לכם משכנתא? אתם ככל הנראה צריכים מומחה למסורבי משכנתא. מומחים שכל תפקידם הוא להילחם מול הבנקים ולהשיג משכנתאות במצבים מורכבים. היום אנחנו
מה עדיף לעשות כדי לקבל משכנתא אחרי זה – פשיטת רגל או הסדרי חוב?
האם כדי לקחת משכנתא לאחר שמסיימים את הבעיות, עדיף ללכת לפשיטת רגל או לעשות הסדרי חוב? דוגמה: נניח שאדם מסוים הסתבך עם עסק כושל התחיל